MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
6 z 13
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Składniki...
fot. 123RF

Zrób pyszne owocowe przetwory bez cukru. Zachowasz smak lata i zyskasz zdrową przekąskę. Wypróbuj proste przepisy z sezonowych owoców

Mus śliwkowy

Składniki
▪ 1 kg ciemnych, bardzo dojrzałych i słodkich śliwek dowolnej odmiany,
▪ szczypta soli.

Przygotowanie
1. Umyj śliwki usuń pestki, zmiksuj miąższ na mus i przelej do garnka.
2. Zagotuj mus, usuń pianę, gotuj jeszcze chwilę i dodaj sól (ew. gotuj dłużej, jeśli mus ma być mniej płynny).
3. Przełóż wciąż ciepły mus do małych słoików i pasteryzuj w piekarniku w temperaturze 120 stopni Celsjusza przez 15 minut od chwili pojawienia się w słoikach bąbelków powietrza.
gdy w słoikach pojawią się bąbelki.

Zobacz również

Policja zabezpieczyła broń, z której strzelano przed ZS w Libiążu

NOWE
Policja zabezpieczyła broń, z której strzelano przed ZS w Libiążu

Galeria Wołomin przyciąga nowe marki. Już w środę otwarcie salonu Ochnik
Materiał informacyjny

NOWE
Galeria Wołomin przyciąga nowe marki. Już w środę otwarcie salonu Ochnik

Polecamy

Chełm. Będzie festyn  "Kolorowy Dzień Dziecka" w Kumowej Dolinie

NOWE
Chełm. Będzie festyn "Kolorowy Dzień Dziecka" w Kumowej Dolinie

Nie chcesz auta elektrycznego, bo ładowarek jest za mało? To się niedługo zmieni

Nie chcesz auta elektrycznego, bo ładowarek jest za mało? To się niedługo zmieni

Soczysty fish burger na wyciągnięcie ręki. Smakuje lepiej niż z food trucków

Soczysty fish burger na wyciągnięcie ręki. Smakuje lepiej niż z food trucków