MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
7 z 12
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Jak nie przesolona, to za tłusta? Jeśli na powierzchni zupy...
fot. istock.com

Z tymi sztuczkami gotowanie to pestka! Poznaj kuchenne triki, które ułatwią ci życie i uratują niejedno danie

Zapomnij o zbyt tłustym sosie

Jak nie przesolona, to za tłusta? Jeśli na powierzchni zupy lub sosu jest zdecydowanie za dużo oczek tłuszczu, nie musisz żmudnie wybierać ich łyżką, by potrawa była mniej tłusta. Wystarczy, że wrzucisz do niej kostki lodu (oczywiście zupa lub sos muszą być wystudzone, by lód od razu się nie rozpuścił). Pływający po powierzchni tłuszcz przyczepi się do lodu, a wtedy wystarczy go wyjąć i wyrzucić.

Zobacz również

Co dalej z działalnością Poczty Polskiej? „Firma jest w zapaści"

Co dalej z działalnością Poczty Polskiej? „Firma jest w zapaści"

Kurp Burger Wege w Lelisie. Czwarta edycja wydarzenia

Kurp Burger Wege w Lelisie. Czwarta edycja wydarzenia

Polecamy

Nowa kadencja w stołecznym ratuszu. Rafał Trzaskowski przedstawił swoich zastępców

Nowa kadencja w stołecznym ratuszu. Rafał Trzaskowski przedstawił swoich zastępców

Piłka nożna. Noteć Czarnków i Pogoń Łobżenica bez punktów

Piłka nożna. Noteć Czarnków i Pogoń Łobżenica bez punktów

Wypadek tramwaju i samochodu w Nowej Hucie

Wypadek tramwaju i samochodu w Nowej Hucie