Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
5 z 12
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Jajko na twardo jest pyszne i zdrowe, ale niektórzy unikają...
fot. istock.com

Z tymi sztuczkami gotowanie to pestka! Poznaj kuchenne triki, które ułatwią ci życie i uratują niejedno danie

Jajko na twardo obrane w moment

Jajko na twardo jest pyszne i zdrowe, ale niektórzy unikają tej potrawy tylko przez to, że jego obieranie może trwać wieki. Widocznie nie poznali jeszcze sposobu, który skraca czas obierania ugotowanego jajka do minimum. Po pierwsze, wodę, w której gotujesz jaja, należy lekko posolić. Po drugie, gdy jajko jest już ugotowane, przed obraniem postukaj nim z każdej strony o blat, by skorupka popękała. Następnie roluj jajko przez chwilę w dłoniach lub na blacie. Wtedy skorupka będzie odchodziła płatami i szybko będziesz mógł wziąć się za jedzenie.

Zobacz również

Horoskop tygodniowy na najbliższe siedem dni. "Kto nie ryzykuje, nie pije szampana"

Horoskop tygodniowy na najbliższe siedem dni. "Kto nie ryzykuje, nie pije szampana"

Chłodna Gdynia niestraszna biegaczom przeszkodowym

Chłodna Gdynia niestraszna biegaczom przeszkodowym

Polecamy

Sukcesy uczennic stalowowolskiego ekonomika [ZDJĘCIA]

Sukcesy uczennic stalowowolskiego ekonomika [ZDJĘCIA]

Nie żyje hrabia Jan Artur Tarnowski. Miał 90 lat

Nie żyje hrabia Jan Artur Tarnowski. Miał 90 lat

Wypadek w Poddębicach. Zderzenie dwóch aut w piątkowe popołudnie ZDJĘCIA

Wypadek w Poddębicach. Zderzenie dwóch aut w piątkowe popołudnie ZDJĘCIA