Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Kania to jeden ze smaczniejszych grzybów jadalnych. Można je...
fot. JerzyGorecki (pixabay.com)

Wysyp kani w listopadzie. Te grzyby rosną na potęgę, ale łatwo o pomyłki. Sprawdź, jak rozpoznać czubajkę kanię i co z niej zrobić

Czubajki kanie

Kania to jeden ze smaczniejszych grzybów jadalnych. Można je jeść smażone, ale też suszyć, dodawać do jajecznicy, zup i innych potraw. Trzeba jednak uważać, by nie pomylić jej z niebezpiecznymi grzybami.

Zobacz również

Finał Powiatowo – Gminnych Mistrzostw Kolarskich. Będą utrudnienia w ruchu

NOWE
Finał Powiatowo – Gminnych Mistrzostw Kolarskich. Będą utrudnienia w ruchu

Ruszasz na urlop? Tego nie może zabraknąć w twojej apteczce turystycznej

NOWE
Ruszasz na urlop? Tego nie może zabraknąć w twojej apteczce turystycznej

Polecamy

Czas na majówkę! Odkryj podróżnicze inspiracje

Czas na majówkę! Odkryj podróżnicze inspiracje

Smakuje i wygląda jak znany batonik. Zrobiłam raz, a rodzina co tydzień prosi o nowe

Smakuje i wygląda jak znany batonik. Zrobiłam raz, a rodzina co tydzień prosi o nowe

„Quo vadis” zostaje w podstawie, a co wylatuje? Nauczyciele rozczarowani zmianami

„Quo vadis” zostaje w podstawie, a co wylatuje? Nauczyciele rozczarowani zmianami