Konkurs organizowany jest on line, więc komisja konkursowa go nie spróbuje. Oceni jedynie zdjęcia i film z jego pieczenia.
- Tak czy owak trzeba go skonsumować w większym towarzystwie - mówi Bożena Deniszczuk, wójt gminy Wierzbica. - Degustacja odbędzie się we wtorek od godz.10.00 przed urzędem gminy w Wierzbicy. - Przez pół godziny można będzie zrobić sobie zdjęcie z mazurkiem, a potem kroimy i próbujemy. Na pewno będzie smaczny, bo byłam w trakcie pieczenia i dekorowania tego największego w historii gminy i powiatu dzieła kulinarnego.
Jak podkreśla wójt Bożena Deniszczuk wcześniej trwało wspólne naradzanie jak ozdobić ten wielkanocny wypiek. Postawiono na tradycję i naturalne składniki. Konfitura śliwkowa pochodzi z piwniczek mamy radnego gminnego Piotra Woźniaka oraz szefowej KGW Zofii Ziemby. Nad ciastem pracował prawie cały skład KGW w Staszycach.
Protest w obronie Parku Śląskiego i drzew w Chorzowie
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?