Uczestnicy wykonali pomidorową salsę, konfiturę z zielonych pomidorów, zupę krem, sałatkę z kaszy gryczanej i pomidorów oraz pomidory marynowane. Kilka miesięcy temu w Kamieniu odbyły się warsztaty bezglutenowe przeprowadzone także w ramach Poleskiej Akademii Smaku.
Poleska Akademia Smaku prowadzi warsztaty dla kół gospodyń wiejskich oraz grup zorganizowanych. Do tej pory kilkaset osób wzięło w nich udział. Fartuszki maszynowo wyhaftowali uczestnicy Warsztatu Terapii Zajęciowej przy Parafii Miłosierdzia Bożego w Chełmie. Czapki wyszyła twórczyni ludowa z Teosina (gm. Dorohusk) pani Felicja Matczuk .
Nie tylko o niedźwiedziach, które mieszkały w minizoo w Lesznie
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?