Warsztaty Kulinarne z Poleską Akademią Smaku (ZDJĘCIA)

KR
Warsztaty Kulinarne z Poleską Akademią Smaku KR
Pomidorowe Warsztaty Kulinarne zorganizowała Bożena Deniszczuk z Poleskiej Akademii Smaku z Wólki Tarnowskiej, (gm. Wierzbica). Zajęcia odbyły się w domach kultury w Syczynie, Olchowcu , Pniównie i Chylinie (pow. chełmski).

Uczestnicy wykonali pomidorową salsę, konfiturę z zielonych pomidorów, zupę krem, sałatkę z kaszy gryczanej i pomidorów oraz pomidory marynowane. Kilka miesięcy temu w Kamieniu odbyły się warsztaty bezglutenowe przeprowadzone także w ramach Poleskiej Akademii Smaku.

Poleska Akademia Smaku prowadzi warsztaty dla kół gospodyń wiejskich oraz grup zorganizowanych. Do tej pory kilkaset osób wzięło w nich udział. Fartuszki maszynowo wyhaftowali uczestnicy Warsztatu Terapii Zajęciowej przy Parafii Miłosierdzia Bożego w Chełmie. Czapki wyszyła twórczyni ludowa z Teosina (gm. Dorohusk) pani Felicja Matczuk .

Zimna wiosna to droższe warzywa

Wideo

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie