Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Tradycyjne potrawy lubelskie. Sprawdź, czy znasz je wszystkie. [ZDJĘCIA]

AP
Potrwa jest połączeniem kaszy gryczanej, sera i przypraw, a wszystko zawinięte jest w liść kapusty.
Potrwa jest połączeniem kaszy gryczanej, sera i przypraw, a wszystko zawinięte jest w liść kapusty. lubelskie.pl/zdjęcia ilustracyjne
Województwo lubelskie ma 250 perełek kulinarnych, które są wpisane na Ministerialną Listę Produktów Tradycyjnych, co pozwala zajmować nam pierwsze miejsce w kraju. Nasza kuchnia obfituje w dania z kaszy, mięs, grzybów i kapusty, a połączenie tych smaków to uczta kulinarna. Lubelskie może pochwalić się nietuzinkowymi potrawami, które przetrwały pokolenia i nadal pojawiają się na stołach. Przygotowaliśmy 10 dań, które są perłami województwa. Kliknij w przycisk „zobacz galerię” i przesuwaj zdjęcia w prawo - naciśnij strzałkę lub przycisk NASTĘPNE.
od 12 lat
Wideo

Wybory samorządowe 2024 - II tura

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na lubelskie.naszemiasto.pl Nasze Miasto