MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
5 z 14
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Mimo, że smażenie nie jest najzdrowszą formą obróbki...
fot. Nemoel Nemo/pixabay.com

Najzdrowsze i najsmaczniejsze jajka. Które są lepsze – sadzone czy jajecznica? Przyrządź je w ten sposób, aby wydobyć z nich cenne wartości

Miejsce 2. Omlety

Mimo, że smażenie nie jest najzdrowszą formą obróbki termicznej to jednak w przypadku jajek jest ono stosowane przez krótki czas. Dzięki temu nie pozbawia ich wartości odżywczych i pozwala na zlikwidowanie mogących się do nich dostać z powierzchni skorupki bakterii. Omlet przygotowujemy dodając do niego inne wartościowe składniki takie jak szczypior, cebulkę, paprykę czy pomidora co sprawia, że danie zyskuje jeszcze więcej wartości odżywczych i jest bardzo sycące.

Zobacz również

Przegląd tygodnia od 26.05 w Trzebnicy

NOWE
Przegląd tygodnia od 26.05 w Trzebnicy

Przegląd tygodnia od 26.05 we Włodawie

NOWE
Przegląd tygodnia od 26.05 we Włodawie

Polecamy

Więcej małych oddziałów. Klasy jednoosobowe to przyszłość polskiej szkoły?

Więcej małych oddziałów. Klasy jednoosobowe to przyszłość polskiej szkoły?

Koniec prac nad Cyberpunkiem! CD Projekt nie będzie dłużej rozwijał gry

NOWE FAKTY
Koniec prac nad Cyberpunkiem! CD Projekt nie będzie dłużej rozwijał gry

Naprawa pochłonie około 30 tys. zł. Prace potrwają miesiąc, a może dłużej

Naprawa pochłonie około 30 tys. zł. Prace potrwają miesiąc, a może dłużej