Gala rozdania nagród konsumenckiego konkursu sera Golden Cheese Poland 2015.
odbyła się podczas czwartej edycji Forum Technologii Serowarskich pod koniec października w hotelu Atut w Licheniu. Obrady wzbogacone zostały o debatę pt. „Co dalej z polskim serem?”.
Pierwsza edycja konsumenckiego konkursu sera Szefów Kuchni Golden Cheese Poland odbyła się 9 października w restauracji Moonsfera w Warszawie. Szefowie kuchni oceniali prawie 100 zgłoszonych serów w kilku kategoriach. Wszystkie sery były zakodowane i sędziowie nie znali nazw handlowych ocenianych produktów ani ich producentów. W tym konkursie niełatwo było zdobyć medal. Bardzo wymagające i znające się na rzeczy jury było bezlitosne dla wszelkich niedoskonałości.
Serek Bieluch o smaku waniliowym otrzymał brązowy medal w kategorii „Ser na deser”.
- Otrzymanie tak zaszczytnego wyróżnienia to dowód na to, że serek Bieluch o smaku waniliowym otrzymał aprobatę wybitnych znawców kuchni jako pełnowartościowy deser o szczególnych walorach smakowych – podkreśla Janusz Mojak prezes Zarządu SM Bieluch w Chełmie.
Wybory samorządowe 2024 - II tura
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?