Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
4 z 6
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Maliny są źródłem kwasu salicylowego, czyli substancji...
fot. Srdjanns74/Getty Images

Dlaczego warto jeść maliny? To świetny przysmak dla osób na diecie i cukrzyków. Włącz maliny do menu, a twój organizm Ci za to podziękuje

Łagodzą objawy przeziębienia i grypy

Maliny są źródłem kwasu salicylowego, czyli substancji obecnych w popularnej aspirynie i lekach przeciwgrypowych. Owoce te działają napotnie, dzięki czemu spożywanie surowych lub suszonych malin może w naturalny sposób obniżać gorączkę. Natomiast duża zawartość witaminy C sprawia, że regularne sięganie po maliny wzmacnia układ immunologiczny i zmniejsza podatność organizmu na infekcje.

Zobacz również

Ta wieś świętuje 750-lecie. Imprezy będą organizowane do października

Ta wieś świętuje 750-lecie. Imprezy będą organizowane do października

Cheerleaderki spod Krakowa na mistrzostwach świata w Orlando

Cheerleaderki spod Krakowa na mistrzostwach świata w Orlando

Polecamy

Majówka w Krasnymstawie. Główną atrakcją będzie występ Zespołu Pieśni i Tańca Jawor

Majówka w Krasnymstawie. Główną atrakcją będzie występ Zespołu Pieśni i Tańca Jawor

Tajemnice najstarszego drewnianego kościoła

Tajemnice najstarszego drewnianego kościoła

Szukasz pomysłu na grilla? Zrób przepis na ser halloumi z piekarnika

Szukasz pomysłu na grilla? Zrób przepis na ser halloumi z piekarnika