Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Chełm. Festiwal Polska od Kuchni. Było smakowicie. Jakub Steuermark gotował "golasy", a KGW kusiły regionalnymi potrawami. Zobacz zdjęcia

Jolanta Masiewicz
Jolanta Masiewicz
Na chełmski deptak zawitał w minioną niedzielę festiwal "Polska od Kuchni" z prezentacją najsmaczniejszych walorów całego województwa lubelskiego. Były pyszne potrawy, niezwykłe rękodzieła, ciekawe konkursy i pokazy.

Pomimo deszczowej pogody atmosfera była gorąca i nie brakowało mieszkańców zainteresowanych regionalnymi przysmakami przygotowanymi przez koła gospodyń wiejskich z województwa lubelskiego, konkursami i muzycznymi atrakcjami.

Jakub Steuermark, kucharz z Pytania na Śniadanie na oczach widzów gotował "golasy", przysmak kuchni lubelskiej i częstował nimi zgromadzonych widzów. Koła gospodyń wiejskich z woj. lubelskiego kusiły regionalnymi przysmakami. Forszmak po zamojsku, cebularze, pierogi po lubelsku, kaczka po zamojsku gryką nadziewana, czy gołąbki z kaszą w sosie grzybowym to tylko część pyszności regionalnych które oferowały na swoich stoiskach panie z KGW. Z pewnością każdy kto zawitał tego dnia na festiwal nie wrócił do domu głodny.

Nie brakowało również wystawców z rękodziełem i artystycznych występów.

Oprócz degustacji regionalnych dań były wybory Miss Wdzięku, koncert zespołu Horyzont, a także konkursy dla odwiedzających. Wydarzenie z ogromnym wdziękiem prowadziła Agnieszka Dziekan.
Zobacz w naszej galerii zdjęcia z tego niezwykłego festiwalu.

od 7 lat
Wideo

Wytrawny sernik z pomidorkami

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na chelm.naszemiasto.pl Nasze Miasto