Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Ciasto czekoladowe bez dodatku mąki może być smaczne!

abcZdrowie.pl
archiwum Polskapresse
Masz ochotę na ciasto czekoladowe? Zobacz, jak smaczny jest ten deser bez dodatku mąki!

Pozbawione mąki ciasto czekoladowe jest nie tylko smaczne, ale i zdrowe. Brak glutenu sprawia, że z powodzeniem mogą sięgnąć po nie osoby, które go nie tolerują. Do przygotowania tego deseru potrzebna jest tylko niewielka ilość cukru, jajka, masło, gorzka czekolada, kakao i ekstrakt waniliowy. Pokrojoną czekoladę i masło rozpuszczamy na parze, zdejmujemy z gazu, a następnie dodajemy cukier, kakao, roztrzepane jajka oraz wanilię. Wszystko razem dokładnie mieszamy. Uzyskaną masę przelewamy do wysmarowanej i posypanej kakao formy. Pieczemy przez 30 minut w temperaturze 150 stopni Celsjusza.

WIĘCEJ NA TEMAT W SERWISIE abcZDROWIE.pl

Wsparcie redakcyjne od:

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Chmieleńskie Babki Wielkanocne 2024

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na gdansk.naszemiasto.pl Nasze Miasto